Laat jezelf ZIEN...

Bluemedia videoportretten

contact

videoportretten

Een videoportret laten maken? Eh, een wat?

Een videoportret? Wat is dat? Werkt dat dan? Heb ik niet gewoon een bedrijfsfilm nodig?

Een videoportret is persoonlijk. Het vertelt een verhaal vanuit het perspectief van een of meerdere personen die worden gefilmd. Een videoportret is veelzijdig inzetbaar en kan dienen naast, of in plaats van, een ‘normale’ bedrijfsfilm waarbij de inhoud door bijvoorbeeld een voice-over of een presentator wordt verteld. Deze vorm van filmen en monteren kan zakelijk worden gebruikt om bijvoorbeeld op een persoonlijke manier te vertellen hoe een bedrijf is ontstaan. Maar het wordt bijvoorbeeld ook vaak gedaan om een recruitmentfilm een persoonlijke ‘touch’ te geven. En als je échte medewerkers hoort vertellen hoe fijn ze hun werk, werkplek of werksfeer vinden dan komt dat persoonlijker en geloofwaardiger over dan wanneer dit middels een statische corporate film wordt gecommuniceerd.

In de praktijk is een combinatie van een persoonlijk videoportret met een voice-over en inhoudelijk beeldmateriaal ook een zeer goede combinatie om een boodschap over te brengen. Per project is dit echter altijd verschillend en adviseren wij graag wat het beste middel is om uw boodschap goed te communiceren naar de betreffende doelgroep.

Een videoportret is toch saai?

Een videoportret is toch saai?
Ja, wanneer een persoon met één camera wordt gefilmd vanaf een vaste positie, en als dit shot vervolgens niet wordt ‘oversneden’ met passende andere beelden dan wordt een videoportret inderdaad heel erg saai. En waarschijnlijk zal niemand de film in zijn geheel af kijken. Een gemiste kans. Want het had zo mooi kunnen zijn…

Orientatie

Wat kost een videoportret?

Wat kost dat nou, zo’n videoportret?
Net als voor de productie van een bedrijfsfilm geldt ook bij de productie van een videoportret dat het maatwerk is. Van A tot Z wordt de inhoud van de film, in nauw overleg met de klant, samen bepaald. Op basis daarvan maken we het script, stellen we vragen op waar de geïnterviewde personen op moeten antwoorden en worden de set, het ‘production design’ en alle andere nodige zaken voorbereid en geregeld. Van productieplanning tot opnamen en uiteindelijke montage.  De tijd die nodig is om al het gefilmde materiaal te monteren tot een goed eindproduct is weer afhankelijk van de lengte van het verhaal, en van de tijd die het kost om alle beelden in te laden, te spotten en te monteren tot een vloeiend geheel. Vervolgens worden de shots nog ‘ge-kleurcorrigeerd’ en ook zal de audio moeten worden gemixed en gemasterd en zullen er zaken als eventuele rechtenvrije muziek en logo’s of titels worden toegevoegd.

Om deze reden is het erg lastig om een standaard kostenindicatie te geven voor een dergelijk maatwerkproduct. Wij gaan echter altijd eerst met de opdrachtgver in gesprek om de wensen en mogelijkheden goed door te spreken. Op basis van zo’n eerste gesprek is het voor ons vaak al vrij helder wat het doel en de inhoud van de productie gaat zijn en met welke zaken en werkzaamheden wij rekening moeten houden om tot een goed eindproduct te komen. Op dat moment kunnen we dan ook een zeer gerichte prijsopgave maken zodat de opdrachtgever op voorhand precies weet wat de uiteindelijke kosten zijn.

Dus dat kan anders?

Dus dat kan anders?

Ja, dat kan en moet zelfs anders. Bij het filmen van een mooi videoportret gebruiken wij altijd minimaal twee camera’s. Een vaste camera die de personen close-up in beeld heeft om elke seconde van het verhaal goed op te nemen. Zowel in beeld als in geluid. Een tweede, bewegende camera, draait mee en met deze camera maken we filmische bewegende shots (bijvoorbeeld langzaam om de persoon heen draaiend) zodat we een veel dynamischer shot kunnen maken die de aandacht van de kijker langer vasthoudt. In het geval van versprekingen kunnen we in de montage wisselen tussen de opnamen van beide camera’s zodat het verhaal veel vloeiender en professioneler wordt in de uiteindelijke eindmontage. Ook oversnijden we delen van het verhaal met beeldmateriaal dat de inhoud van het verhaal dekt. Dit voorkomt dat de kijker continu naar het zelfde ‘pratende hoofd’ zit te kijken en maakt de film zowel qua inhoud als ‘look & feel’ veel interessanter.

Bekijk eens wat voorbeelden van de door ons geproduceerde videoportretten in ons online portfolio

Even Brainstormen met ons team?

Neem vrijblijvend contact op