Laat jezelf ZIEN...

Bluemedia films

contact

Een Bedrijfsfilm laten maken

Een bedrijfsfilm laten maken?

Hoe werkt dat, wat wil ik laten zien, sluit het wel aan bij mijn doelgroep?

Bij Blue Media denken wij met u mee en dragen de juiste oplossingen aan voor uw communicatievraagstukken. Bij ons draait het om maken van mooie, professionele en vooral effectieve films en animaties. Naast de complete technische realisatie spelen wij waar nodig ook een adviserende en/of uitvoerende rol bij het maken van het draaiboek, de locatieplanning en alle aanverwante zaken welke bij het maken van een bedrijfsfilm, documentaire, animatie of commercial komen kijken. Met als doel het maken creatieve filmproducties waarmee uw doelgroep op een pakkende wijze wordt bereikt.

Meer weten? Ideeën hebben we genoeg, tegelijkertijd staan wij open voor uw invullingen. Wilt u ook een bedrijfsfilm laten maken? Hou je niet in, vertel het ons! Neem gerust eens vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Van 4K tot speelfilm

Natuurlijk staat uw wens centraal bij het maken van een bedrijfsfilm.
Maar de wijze waarop u met een film communiceert naar uw doelgroep is nog veel belangrijker.

Een bedrijfsfilm moet pakkend zijn en de kijker blijven boeien. Naast ‘normale’ professionele 4k en Full-HD camera’s beschikken wij ook over Cine-camera’s waarmee we een meer ‘filmische’ look kunnen creëren in onze producties. Deze camera’s zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik met 35mm film/cinematische lenzen waarmee we de echte speelfilm look en kwaliteit kunnen produceren.

Wilt u ook op deze manier een bedrijfsfilm laten maken? Neemt u gerust contact op als u de verschillen hierin eens met eigen ogen wilt zien. Of bekijk eens wat recent werk in ons online portfolio.

Wat kost een filmproductie?

Wat kost dat nou, een bedrijfsfilm?
Filmproductie is maatwerk. Van A tot Z wordt de inhoud van de film, in nauw overleg met de klant, samen bepaald. Dit zelfde geldt voor alle andere aspecten die bij de productie komen kijken. Van productieplanning tot opnamen en uiteindelijke montage. Om deze reden is het onmogelijk om een standaard kostenindicatie te geven voor een dergelijk maatwerkproduct. Wanneer na duidelijk overleg met de klant bekend is wat de inhoud van de film moet gaan worden zal er een duidelijke prijsopgave worden gemaakt.

Onze filmpjes zijn door Bluemedia beter geworden dan we zelf hadden kunnen bedenken.

Ellen Gommers
Ellen GommersUitgever | Koninklijke van Gorcum

Wij hebben verscheidene keren met Bluemedia samengewerkt aan diverse filmproducties voor HEINEKEN. Erg prettig om mee te werken.

Evelien van Delft
Evelien van DelftProject Manager Global Safety

Bluemedia is al jaren een betrouwbare leverancier op zowel video- als internetgebied.

Dhr. Eelco Nammensma
Dhr. Eelco NammensmaCeo | Boekwinkeltjes.nl

Snel flexibel en professioneel met een fantastisch resultaat. Bluemedia bedankt.

Klaas Bos
Klaas BosMarine teamlead | Shell Nederland

Fijne samenwerking, vakkundig en een prachtig eindresultaat!

Marloes Hingstman
Marloes HingstmanCommunicatiemedewerker gem. Aa en Hunze

Bluemedia is een leuke club waar ik al geruime tijd prettig mee samenwerk.

Rienk Kamer
Rienk KamerKamermedia

Orientatie

Ten eerste willen wij graag uw wensen en eisen bespreken in een persoonlijk gesprek. In dit gesprek proberen wij zoveel mogelijk informatie te verkrijgen welke van belang is om uw product of dienst goed in beeld te krijgen. Daarnaast zullen wij waar mogelijk extra ideeen, technieken en mogelijkheden aandragen waar u zelf wellicht nooit aan heeft gedacht. Aan de hand van deze informatie stellen we een voorstel op waarin staat beschreven hoe wij uw bedrijfsfilm voor ons zien. Als dit u aanspreekt en goedkeuring krijgt starten we met het maken van een script en draaiboek.

Scripting

In deze tweede fase wordt het draaiboek en eventueel script opgesteld. Ook worden ook de filmlocaties bekeken of gescout en wordt er een eerste opnameplanning gemaakt. Daarna volgt de locatieplanning en worden de opnameschema’s, eventueel voice-over teksten geschreven. Wanneer er ook animaties in de film verwerkt gaan worden zullen ook de animatie ontwerpen in deze fase worden gemaakt.

De opname

Nu kan er worden gestart met de opnamen. Alle benodigde beelden worden gefilmd en de animaties worden in de animatiestudio afgemaakt. Voor kleine producties is een halve opnamedag soms voldoende om alle nodige beelden te filmen. Voor grotere producties zijn soms weken en zelfs maanden nodig om al het nodige materiaal bij elkaar te filmen. Externe factoren zoals bijvoorbeeld het weer maar ook de tijd van het jaar kunnen hierbij een rol spelen.

Montage

Als alle opnamen zijn gemaakt en de eventuele voice-over is ingesproken wordt er gestart met de montage. Ten eerste worden alle beelden ‘gespot’. Dat wil zeggen, dat al het gefilmde materiaal wordt bekeken en uitgezocht. Vervolgens worden alle bruikbare beelden chronologisch gemonteerd tot een kloppend geheel. Ook wordt de voice-over toegevoegd en wordt er eventueel muziek onder gemonteerd. Verder worden hier effecten, kleurcorrecties en allerlei andere nodige zaken toegevoegd. De montage is een vrij langdurig proces. Een ‘flitsende’ montage (snelle beeldwisselingen, veel effecten) duurt langer dan een rustige, zakelijke montage. In sommige gevallen wordt de film ‘op’ de muziek gemonteerd om het geheel flitsender te maken. Vooral bij videoclips, korte promofilms en commercials wordt dit vaak toegepast. Ook worden in deze fase de nodige kleurcorrecties toegepast. Dit gebeurt om de shots beter op elkaar af te stemmen maar wordt ook gedaan om beelden ‘spannender’ intenser of filmischer te maken. Meer informatie over kleurcorrecties vindt u via deze link.

Afronding

Wanneer de montage zo goed als klaar is wordt er een eerste preview gemaakt die we samen met de klant gaan doornemen. In deze fase kunnen we nog alle kanten op in de montage zodat de beelden exact naar wens van de klant wordt gemonteerd. Wanneer de laatste wijzigingen zijn doorgevoerd en de film écht helemaal klaar is wordt deze ge-exporteerd naar de gewenste videoformaten. Dit kan een full HD Blueray disk zijn of Full HD MP4 bestanden, maar natuurlijk kan de film ook op DVD worden aangeleverd.

  • Orientatie

  • Scripting

  • Opnames

  • Montage

  • Afronding