bedrijfsfilm laten maken Een bedrijfsfilm laten maken

Een bedrijfsfilm, commercial of of videotraining laten maken? Een bedrijf kan door middel van een bedrijfsfilm zichzelf, of haar product/dienst, presenteren, uitleggen of promoten. Wij maken creatieve filmproducties waarmee uw doelgroep op een pakkende wijze wordt bereikt.

bedrijfsfilm maken

Van HD Video tot speelfim kwaliteit
Natuurlijk staat uw wens centraal bij het maken van een bedrijfsfilm. Maar de wijze waarop u met een film communiceert naar uw doelgroep is nog veel belangrijker. Een bedrijfsfilm moet pakkend zijn en de kijker blijven boeien. Naast ‘normale’ professionele HD camera’s beschikken wij ook over Cine-camera’s waarmee we een meer ‘filmische’ look kunnen creeeren in onze producties. Dit zijn ook Full HD camera’s maar dan speciaal ontwikkeld voor gebruik met 35mm film/cine lenzen. Daarmee kunnen we een kleinere scherptediepte realiseren wat resulteert in een mooier/filmisch beeld. Neemt u gerust  contact op als u de verschillen hierin eens met eigen ogen wilt zien. In ons portfolio staan ook een aantal films en bedrijfsfilms welke op deze manier zijn gefilmd.


Een bedrijfsfilm laten maken, Hoe werkt dat..?Orientatie
Ten eerste willen wij graag uw wensen en eisen bespreken in een persoonlijk gesprek. In dit gesprek proberen wij zoveel mogelijk informatie te verkrijgen welke van belang is om uw product of dienst goed in beeld te krijgen. Daarnaast zullen wij waar mogelijk extra ideeen, technieken en mogelijkheden aandragen waar u zelf wellicht nooit aan heeft gedacht.  Aan de hand van deze informatie stellen we een voorstel op waarin staat beschreven hoe wij uw bedrijfsfilm voor ons zien. Als dit u aanspreekt en goedkeuring krijgt starten we met het maken van een script en draaiboek.

Scripting
In deze tweede fase wordt het draaiboek en eventueel script opgesteld. Ook worden ook de filmlocaties bekeken of gescout en wordt er een eerste opnameplanning gemaakt. Daarna volgt de lokatieplanning en worden de opnameschema’s, eventueel voice-over teksten geschreven. Wanneer er ook animaties in de film verwerkt gaan worden zullen ook de animatie ontwerpen in deze fase worden gemaakt.

De opnamen
Nu kan er worden gestart met de opnamen. Alle benodigde beelden worden gefilmd en de animaties worden in de animatiestudio afgemaakt. Voor kleine producties is een halve opnamedag soms voldoende om alle nodige beelden te filmen. Voor grotere producties zijn soms weken en zelfs maanden nodig om al het nodige materiaal bij elkaar te filmen. Extrerne factoren zoals bijvoorbeeld het weer maar ook de tijd van het jaar kunnen hierbij een rol spelen.

De Montage
Als alle opnamen zijn gemaakt en de eventuele voice-over is ingesproken wordt er gestart met de montage. Ten eerste worden alle beelden ‘gespot’. Dat wil zeggen, dat al het gefilmde materiaal wordt bekeken en uitgezocht. Vervolgens worden alle bruikbare beelden chronologisch gemonteerd tot een kloppend geheel. Ook wordt de voice-over toegevoegd en wordt er eventueel muziek onder gemonteerd. Verder worden hier effecten, kleurcorrecties en allerlei andere nodige zaken toegevoegd.  De montage is een vrij langdurig proces. Een ‘flitsende’ montage (snelle beeldwisselingen, veel effecten) duurt langer dan een rustige, zakelijke montage. In sommige gevallen wordt de film ‘op’ de muziek gemonteerd om het geheel flitsender te maken. Vooral bij videoclips, korte promofilms en commercials wordt dit vaak toegepast. Ook worden in deze fase de nodige kleurcorrecties toegepast. Dit gebeurt om de shots beter op elkaar af te stemmen maar wordt ook gedaan om beelden ‘spannender’ intenser of filmischer te maken. Meer nformatie over kleurcorrecties vindt u via deze link.

Afronding
Wanneer de montage zo goed als klaar is wordt er een eerste preview gemaakt die we samen met de klant gaan doornemen. In deze fase kunnen we nog alle kanten op in de montage zodat de beelden exact naar wens van de klant wordt gemonteerd. Wanneer de laatste wijzigingen zijn doorgevoerd en de film écht helemaal klaar is wordt deze ge-exporteerd naar de gewenste videoformaten. Dit kan een full HD Blueray disk zijn of Full HD MP4 bestanden, maar natuurlijk kan de film ook op DVD worden aangeleverd.

Enkele zoekwoorden:
Een bedrijfsfilm laten maken, een bedrijfsvideo laten maken, videomontage, een animatie laten maken, filmproductie, filmbedrijf, webdesign